נחתם הסכם קיבוצי ראשון למקדמי המכירות בחברת המשקאות טמפו

בין סעיפי ההסכם פורץ הדרך, שחל על מקדמי המכירות ונציגי המוקד הטלפוני של החברה: העלאות שכר משמעותיות, פתיחת קרן השתלמות, מתן קביעות תוך שנתיים ועוד

ההסתדרות, הנהלת חברת המשקאות טמפו וועד העובדים של מקדמי המכירות ונציגי המכירות במוקד הטלפוני של טמפו חתמו על הסכם קיבוצי ראשון. תוקף ההסכם הוא עד לסוף 2018 והוא חל על כ-120 עובדים, אשר התאגדו בהסתדרות לפני כשנה.

טמפו היא אחת מחברות המשקאות הגדולות והוותיקות בישראל. מפעלה המרכזי נמצא בנתניה. היא מייצרת ומשווקת משקאות אלכוהוליים מוכרים כגון גולדסטאר, מכבי והיינקן, יינות ברקן, וודקה אבסולוט, שיבאס וג'יימסון וכן משקאות קלים כמו סיידר הגליל וג'אמפ; סן פלגרינו, מותגי תאגיד פפסיקו - פפסי, פפסי מקס, סבן אפ ומירינדה וכן את משקה האנרגיה XL.

בראש ההסכם נקבע כי העובדים יקבלו תוספת שכר משמעותית בשתי פעימות: 3.5% החל מחודש ינואר 2016 ו-3.5% החל מינואר 2018. עוד נקבע כי תקופת הניסיון בחברה תעמוד על שנתיים, שלאחריה העובדים יקבלו מעמד קביעות.

החל מחודש ינואר 2017 החברה תבצע מדי חודש הפרשות שוטפות לקרן השתלמות עבור כל העובדים הקבועים. הפרשות אלה יגיעו, בהתאם לוותק, עד לכ-10% מהשכר.

לפי ההסכם, מקדמי המכירות בחברה יקבלו 30 שקל דמי אש"ל על כל יום עבודה, וכן ייהנו ממענק חד פעמי בסך 1,500 שקל. לצד זאת הוסכם כי נציגי המכירות במוקד הטלפוני יזכו מדי יום להשתתפות של למעלה מ-80% מצד החברה בתשלום על ארוחות.

ההסכם מסדיר גם מנגנון הידברות עם ועד העובדים ועם ההסתדרות במקרה של צורך בפיטורי עובדים מטעמי התייעלות.

בנוסף לכך, ההסכם קובע כי ועד העובדים ייהנה מתקציב בגובה 9 ימי עבודה בשנה שיינתן לו מטעם החברה, לשם פעילויותיו. הוא אף מסדיר את גובה דמי ההבראה שיקבלו העובדים, מספר ימי החופשה, גובה ההפרשות לפנסיה ועוד.

ההסכם נחתם במעמד הרצל יאקה יו"ר הסתדרות המזון והפרמצבטיקה, משה סמיה יו"ר ההסתדרות במרחב נתניה, ז'ק בר יו"ר ומנכ"ל טמפו, גיל סגל מנהל משאבי אנוש בטמפו, נועם שניידר יו"ר ועד מקדמי המכירות בטמפו וועד העובדים הנבחר, עו"ד גאוין חנן ממרחב נתניה. העבודה על ההסכם לוותה על ידי יוסי מלקו מזכיר האיגוד המקצועי במרחב נתניה ועל ידי אנשי הלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות.

הרצל יאקה, יו"ר הסתדרות המזון והפרמצבטיקה, מסר: "אני שמח שהעבודה על ההסכם הגיעה לכדי סיום מוצלח לאחר תקופת דיונים ממושכת שארכה יותר משנה, וזאת תוך שיתוף פעולה פורה בין ההסתדרות הארצית למרחב נתניה. בהסכם השכלנו להסדיר ולשפר את תנאי העבודה והרווחה של כלל העובדים במכירות בטמפו, ואני מברך אותם על כך".

משה סמיה, יו"ר ההסתדרות במרחב נתניה: "מפעל טמפו בנתניה פועל כמעט מאז קום המדינה בשיתוף פעולה עם ההסתדרות וועד העובדים המקומי. אני שמח שמקדמי המכירות אשר פועלים בכל רחבי הארץ ולא רק בעיר נתניה לקחו את עתידם לידיהם והצטרפו להסתדרות, מה שהביא בסופו של דבר לשיפור תנאי עבודתם. שיתוף פעולה פורה בין המרחב להסתדרות המזון והפרמצבטיקה הוביל להסכם שנותן מענה גם לעובדים וגם למפעל עצמו – וזאת לפי התוצאות הכלכליות האחרונות של טמפו שפורסמו לפני מספר ימים".