ברכות לעובדות ולעובדים ב"מחלבות רמת הגולן", על חתימת הסכם קיבוצי ראשון. ההסכם נחתם בין ההסתדרות במרחב כנרת בראשות אבי גבאי, הנהלת החברה ונציגות העובדים.
"מחלבות רמת הגולן" עוסקת בייצור ובשיווק חלב ומוצריו, זה עשרות שנים. מפעל החברה נמצא באזור התעשייה קצרין, והמרכז הלוגיסטי בעמק חפר. לפני כשנה וחצי נקלעה החברה לקשיים כלכליים. כדי למנוע את פיטורי העובדים ולהבטיח את המשך הפעלת המקום, אישר יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, מתן הלוואה של עד מיליון שקל למחלבות, מקרן "תנופה לצמיחה". בהמשך נרכשה החברה ע"י חברת "זנלכל" שעוסקת בייצור ובשיווק שימורים ורטבים.
ההסכם הקיבוצי שנחתם עבור עובדי החברה הוא לתקופה של שנתיים ורלוונטי לכ-50 עובדות ועובדים, מרביתם ותיקים. המפעל צפוי להרחיב את פעילותו ולרכוש מכונות חדשות שיאפשרו לייצר מוצרים נוספים ולקלוט עוד עובדים.
במסגרת ההסכם כל עובד יקבל תוספת שכר של כ-10% בשתי פעימות במהלך תקופת ההסכם. העובדים יזכו למענק שנתי בגובה משכורת חודשית, שני ימי בחירה נוספים בשנה, תשלום ימי מחלה מלא מהיום השני, שי לראש השנה ולפסח בגובה 500 שקל לכל חג, וכן תקציב רווחה שיכלול נופש שנתי, ימי גיבוש, יום המשפחה ואירועים נוספים.
את המשא ומתן ליוו: יו״ר מרחב כנרת עו״ד אבי גבאי ומזכיר האיגוד המקצועי במרחב איציק פרשה, מנכ"ל "זנלכל-יכין" פיני גורביץ', סמנכ״לית בכירה למשאבי אנוש אושרית שוורץ, מנהל המפעל שחר פישר ומנהלת משאבי אנוש ב"מחלבות רמת הגולן" ליזה דאנו.
יו"ר מרחב כנרת, אבי גבאי, מסר: "תודה לכל העוסקים במלאכה על הסכם קיבוצי פורץ דרך, דוגמה לשיתוף פעולה פורה של מערכת יחסי עבודה עניינית, מכובדת וטובה לטובת העובדים והחברה. ההסתדרות במרחב כנרת תמשיך ללוות את כלל העובדים ולדאוג לביטחונם התעסוקתי".
מזכיר איגוד מקצועי במרחב כנרת, איציק פרשה, מסר: "ההסכם הוא דוגמה לשיתוף פעולה פורה בין הצדדים ואני מברך על ההישגים שבו. תודה מיוחדת ליו"ר ועד העובדים מריה סלימוב, ולחברי הוועד מרקו ביטון ודניאל קוסונוב שהיו שותפים פעילים לכל אורך המו"מ".
חתימת ההסכם לעובדי מחלבות רמת הגולן
חתימת ההסכם לעובדי מחלבות רמת הגולן
חתימת ההסכם לעובדי מחלבות רמת הגולן