נתחיל בעצה הבסיסית והחשובה ביותר - תכננו קניותיכם והכינו רשימת קניות. בדקו הייטב אלו מוצרים חסרים בביתכם ונחוצים לכם והכינו רשימה מסודרת מראש של קניותיכם. בנוסף, נסו לתכנן את הארוחות למהלך השבוע הקרוב, וכך תוכלו להכין רשימה ממוקדת יותר.
כאשר אתם מגיעים לסופר לבצע את הקנייה (יחד עם הרשימה כמובן) תתמקדו בקניות - רשתות השיווק והקניות מנסות לפתות את הצרכנים להגביר את קניותיהם באמצעים שונים כגון: מוזיקה, ריחות נעימים, עגלות גדולות מראות להגדלת הירקות/פירות ושאר אמצעים במטרה לגרות את החושים, יש להתמקד בקניות ולהימנע ככל שניתן "מפיתויי רקע".
אל תוותרו על השוואת מחירים – תמיד יש להשוות ולבדוק מחירים של מוצרים דומים על מנת לקנות את המוצרים היותר זולים ככל שניתן. אל תהססו לקנות מוצרים תחליפיים למוצרים הממותגים. השתמשו גם "במחיר ליחידת מידה", המאפשר השוואה נוחה של משקל ומחיר.
טיפ נוסף וחשוב - שימו לב לתאריכי תפוגה. כאשר מועדי התפוגה של המוצרים השונים קרבים, קיימת נטייה להוציא את המוצרים "למבצע" – שימו לב בכל קניית מוצר לתאריך תפוגתו ושלא תאלצו לזרוק את המוצר בסמוך לרכישתו.
זהירות מבצעים – הכיתוב "מבצע" לא מעיד כי מדובר במבצע, תבדקו הייטב כי אכן מדובר במבצע ותקפידו לקרוא את האותיות הקטנות.
אילוסטרציה-עגלה בסופר
ברחבי הסופר קיימים לא מעט מוצרי יסוד מפוקחים, יש לתת עדיפות בקניות למוצרי היסוד המפוקחים כגון: ביצים, לחם, חלב, מלח. חשוב להכיר את רשימת המוצרים המפוקחים, ולשים לב למיקומם ברשתות השיווק אשר לא תמיד עושות את מירב המאמצים להנגיש אותם לצרכנים, עקב מחירם הנמוך.
אל תקנו "בגובה העיניים" ותעשו מאמץ כדי לחפש מותגים נוספים של אותו המוצר. לעיתים רבות סידורי המדפים נועדו להגביר את הקנייה של מוצרים המסודרים בגובה העיניים. מומלץ להסתכל גם על המדפים העליונים והתחתונים ולגלות שם לעיתים מוצרים זולים יותר.
כאשר אתם קונים מוצרים שאינם ארוזים, הקפידו להשתמש במשקלים הפזורים ברשתות השיווק על מנת לשקול מוצרים בתפזורת כגון: ירקות בטרם קנייתם ובכך למנוע הפתעות בקופה.
בנוסף לכל אלו, בשנים האחרונות כולנו עדים לתופעה של אריזות מתכווצות של מוצרי המזון. יש אריזות רבות שהמחיר נשאר זהה אך משקל האריזה פחת וכך אנו משלמים יותר – יש להיות מודעים לנושא זה כי מדובר בעליית מחירים.
דרך נוספת ואפקטיבית לחסכוך בעלות הקנייה היא להשתמש במועדוני צרכנות שאתם חברים בהם - כגון "ביחד בשבילך", מועדון "שלך" ואחרים, על מנת לחסוך ככל שניתן בהוצאות על מוצרים רבים.
מומלץ לא להגיע לקניות רעבים - פרמטר שיכול להשפיע על גודל הקנייה וכמות המוצרים שאנו רוכשים. השתדלו גם לא להגיע עם ילדים קטנים שיכולים להסית את תשומת הלב מהקניות ולגרום לביצוע הקניות בלחץ ולהפוך אותן ליקרות יותר.
סיימת את הקנייה? שימו לב לקבלה/חשבונית – בסוף כל קנייה מומלץ לבדוק את הקבלה, לעיתים רבות נופלות טעויות אשר ברובן הן לחובת הצרכן ולכן כדי לבדוק את הקבלה עם סיום הקנייה.
אילוסטרציה - קניות בסופר
מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, עו"ד ירון לוינסון מוסר: "עצות חיסכון בסיסיות אלו נכונות לכל ימי השנה אך הן חשובות גם "באקלים הקניות של החגים" שבהם "היד על הארנק" יותר משוחררת. אם נשכיל להשתמש בעצות נצמצם את החשבון הגדול שיגיע לפרעון לאחר החגים".
המידע באתר/ האפליקציה של ההסתדרות הוא מידע כללי ואינו מידע מחייב. הזכויות המחייבות נקבעות על-פי חוק, תקנות ופסיקות בתי המשפט.
השימוש במידע המופיע באתר / אפליקציה אינו תחליף לקבלת ייעוץ או טיפול משפטי, מקצועי או אחר והסתמכות על האמור בו היא באחריות המשתמש/ת בלבד - יש לעיין בתקנון ותנאי השימוש באתר/אפליקציה.