המוטו המוביל אותי, המוטו שדוחף אותי לנפץ את תקרת הזכוכית. הוא מעודד אותי לפרוץ, להניע, להוביל, לייצר שינוי ולהטביע חותם.
היי לכולן,
שמי שני שבתוב (42), נשואה ואמא לשלושה, אנו מתגוררים בחולון. בעלת תואר ראשון ומתחילה בקרוב תואר שני. אחראית משמרת בביקורת גבולות בנתב"ג, ויו״ר מועצת העובדים ברשות האוכלוסין וההגירה.
היכרותי עם ההסתדרות החלה בהיותי שוטרת במערך ביקורת הגבולות. העובדים הגישו בג"ץ על ייצוג בלתי הולם כנגד ההסתדרות והסתדרות עובדי המדינה. בשנת 2009, ההסתדרות חתמה על הסכם קיבוצי המבטל את זכויותינו לפנסיה תקציבית וזכויות נוספות. כשוטרים, אין לנו יכולת להתאגד, ובאמצעות תביעות פרט ועו"ד ורד גרטל אשר האמינה במאבק, הגשנו בג"ץ. זהו היה המפגש הראשון שלי עם הסתדרות עובדי המדינה. לאחר דין ודברים, בשנת 2018, בסיוע יו"ר הסתדרות עובדי המדינה לשעבר, אריאל יעקבי – תוקן העוול ונחתם הסכם קיבוצי "השתמים" המעגן את זכויותינו.
בשנת 2014, לראשונה מאז הקמת מערך בביקורת הגבולות, התקיימו בחירות לוועד העובדים. נבחרתי ליו"ר ועד מקומי נתב"ג, יו"ר ועד ארצי של בקרי הגבול ובדצמבר של אותה השנה נבחרתי ליו"ר מועצת העובדים של רשות האוכלוסין וההגירה, תפקיד אותו אני ממלאת בהתנדבות מלאה.
המטרות והאתגרים כיו"ר ועד בשירות המדינה כוללים מספר רבדים. תחילה, עלינו כוועד להיות חלק מהתהליכים ולהוביל אותם. להיות משפיעים לטובת הארגון והעובדים . שמתי נר לרגלי להיות דוגמה לאשה מובילת שינוי ארגוני, השואפת לעבודה מאורגנת בה ישנו כבוד והערכה לעובד. אני פועלת בכל דרך לקדם שינויים, לטפל בעיוותים, להציף פגיעות רוחביות כמו פגיעות בשכר ובתנאי עבודה. אני מקפידה להיות מעודכנת בכל המידע שאמור לסייע לי בתפקידי. למידת התקשי"ר והתכ"ם, להתעדכן באופן שוטף בחוזרים השוטפים, להעביר את הידע לארגון ולעובדים.
רשות האוכלוסין הינה רשות מורכבת, המטפלת בכלל האוכלוסייה מרגע הלידה עד לפטירה. בנוסף, הרשות מטפלת בזרים הנכנסים והשוהים בארץ במכלול הרבדים, כמו: אמנים, סטודנטים, עובדים זרים ואיחוד משפחות. בכל יום אנו קמים לאתגרים שונים, ומוצאים את הדרכים להתמודד עימם, בצורה הטובה ביותר. בימים אלו, אנו בעיצומו של פרוייקט "מרתון לדרכון". במטרה להעניק שירות טוב לאזרחים, ולשפר את תדמית הרשות שנפגעה ויצרה תופעת שיימינג בלתי מוצדקת כלפי הרשות ועובדיה.
החזון שלי הוא יצירת מרחב עבודה המאפשר חשיבה קדימה, אכפתיות יחסי עבודה נעימים ומכבדים. ארגון בו יש מקצוענות, כבוד ומחויבות, תחושת שייכות והעצמה. מקום עבודה שמבין שעובדים הם שותפים והם חלק מתהליך ההנעה של הארגון. מקום עבודה שבו העובדים מקבלים זכויות קוגניטיות המגיעות להם כזכות מולדת מתוקף חוקים, תקנות והסכמים.
ההתמודדות רבת השנים לימדה אותי, שעלינו להיות יצירתיים, לבצע מחשבה מחוץ לקופסא, לא להשתתק מפחד ומהאתגרים העומדים לפנינו. לעבוד בשיתוף פעולה מול כולם, לקבל את מכלול הנתונים ולשקף זאת לעובדים לטוב ולרע. לא להגיע למצב שפחד מנהל אותנו, לדעת שגם אירועים חיוביים וגם עוולות ווהתעמרויות צריך לנהל, תוך ראיה רחבה וההשלכות בכל קבלת החלטות.
במעמד זה אבקש להודות לכל צוות הוועד שמלווים אותי בכל שעה, היו"רים הארציים ( קרן יוסף, מירה אסרף, סימה נעים, שי מרדר) וכמובן הוועדים הארציים והמקומיים. לפנינו עומדת מטרה אחת - רווחת העובדים. ליו"ר הסתדרות עובדי המדינה לשעבר אריאל יעקבי, על העבודה המשותפת. למנכ"לית התאגידים של הסתדרות עובדי המדינה עידית כהן, על ההקשבה והסיוע. לעו"ד ארז אופינקרו, שמלווה את התהליכים ברשות האוכלוסין ומקפיד על הפרטים הקטנים. למנהלי החטיבות שליוו אותי לאורך השנים, אבנר סולטני, רן קופל, עו"ד לירון פריוב, עו"ד מור אבלה ודורון קרני.
לכל צוות הנהלת רשות האוכלוסין וההגירה. יחד, בנינו את מערכת יחסי העבודה המשותפים, ולמדנו כיצד להתגבר על המחלוקות, במטרה לקדם את הארגון והעובדים.
וכעת תודה ענקית ליו"ר הסתדרות עובדי המדינה - עו"ד אופיר אלקלעי, על האמון, ההקשבה והזמינות בכל עת. מתוך הבנה כי ניתן לגשר על הפערים בהידברות ובתיאום ציפיות, כאשר קיימת מטרה משותפת לשמור ולדאוג לעובדים.
ואחרונים – אבל שהם תמיד הראשונים, עובדות ועובדי רשות האוכלוסין וההגירה. אשר מאמינים, תומכים ומחזקים במכלול האירועים שונים. עובדים אשר בכל עת נרתמים למשימה ומבצעים אותה במקצועיות, לויאליות ובאהבה.
זכיתי בזכות לייצג את עובדי רשות האוכלוסין וההגירה.
שני שבתוב