השינויים שנכנסו לתוקף ב-1.7.2016

ההסתדרות ממשיכה להוביל שינוי חברתי

  • השנה האחרונה הייתה שנה רצופת הישגים למען ציבור העובדים בישראל ולא מעט מהלכים שתפסו כותרות, נכנסו לאחרונה לתוקף.

שכר המינימום עולה, ההפרשות לפנסיית החובה גדלות ועובדים עם ותק עד 4 שנים, מקבלים יום חופש נוסף. ההסתדרות מילאה תפקיד מוביל במהלכים אלו וכעת מאות אלפי משפחות יתחילו להרגיש בשינוי. מתי זה קורה ומי זכאי לקבל מה? 

שכר המינימום עלה

ב-1 ביולי 2016 נכנסה לתוקף הפעימה השנייה להעלאת שכר המינימום. מה גובה שכר המינימום כעת ועל מי זה ישפיע?

כמעט שליש מהעובדים במשק משתכרים היום משכר המינימום ומשכורתם של עובדים אלו תעמוד מחודש אוגוסט על 4,825 שקל לחודש עבור משרה מלאה.

חשוב לציין כי הסכום המעודכן גבוה ב-525 שקל משכר המינימום שהיה נהוג בישראל לפני פחות משנה וחצי. זה אומר כי משפחה שבה שני בני הזוג מתפרנסים משכר המינימום, תקבל החל ממשכורת אוגוסט אלף שקל יותר ממה שהיא קיבלה במשכורת מרץ בשנה שעברה. לאותה משפחה, ויש לא מעט משפחות כאלה בישראל, זאת בשורה חשובה ומשמעותית.

בהתאם למתווה שהוסכם בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לבין נשיאות הארגונים העסקיים, עד סוף 2017 צפויות שתי פעימות נוספות שבסופן יעמוד שכר המינימום על סך 5,300 שקל. מהלך זה עוזר לצמצם את הפערים בחברה הישראלית ומשפיע באופן ישיר על 700 אלף משפחות. 

יש לכם עוד שאלות בנושא שכר המינימום? כל הדברים שכדאי לדעת נמצאים כאן - הקישו כדי להיכנס. 

פנסיית החובה גדלה

ב-1 ביולי 2016 נכנסה לתוקף הפעימה הראשונה של ההסכם להגדלת פנסיית החובה בישראל. המשמעות: ההפרשות לפנסיית החובה יגדלו ל- 18% משכר העובד. מי זכאי ליהנות להגדלת ההפרשות מכוח ההסכם?

ב-1 ביולי נכנסה לתוקף הפעימה הראשונה להגדלת פנסיית החובה. תשלום המעסיק לרכיב התגמולים גדל מ-6% ל-6.25% משכר העובד, והניכוי מהעובד לרכיב התגמולים גדל גם הוא מ-5.5% ל-5.75%. בסך הכול, המהלך מגדיל את ההפרשות לחסכון הפנסיוני של העובד בחצי אחוז, מ-17.5% ל-18% משכר העובד. משמעות המהלך היא הגדלת הסכום שנצבר לעובדים עד הפרישה באלפי שקלים. 

ב-1.1.2017, צפויה להתקיים הפעימה השנייה של המהלך. הפנסיה תועלה בשיעור דומה (רבע אחוז מתשלום המעסיק ורבע אחוז ניכוי מהעובד), כך שתוך כחצי שנה מהיום, פנסיית החובה תעמוד כבר על 18.5% משכר העובד. נזכיר כי המהלך התאפשר בזכות הסכם דרמטי שהושג בין יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לבין נשיאות הארגונים העסקיים בתחילת השנה. 

מי זכאי ליהנות להגדלת ההפרשות מכוח הסכם הגדלת ההפרשות?

כלל העובדים השכירים במשק, ללא קשר לחלקיות משרתם או להסכמים החלים עליהם. כל מי שזכאים להפקדות לפנסיה מכוח הסכם פנסיית חובה וכל מי שזכאים להפקדות לפנסיה מכוח הסכמים אחרים (קיבוציים או אישיים), ששיעור ההפקדה בהם נמוך מהתשלומים המפורטים למעלה (לתגמולים ו/או לפיצויים בהתאמה). מעורכי דין ורואי חשבון במשרדים פרטיים ועד מלצרים בבתי קפה, פועלים בתעשייה, עובדי מלונות, ופועלי בניין. מאוגדים ולא מאוגדים כאחד. ההגדלה אינה רלוונטית למי שכבר מפריש את ההפרשות המינימליות הקבועות בהסכם הגדלת ההפרשות ואף ממלא את יתר החובות המינימליות שקבע ההסכם, הן לעניין הגדרת השכר המבוטח והן לעניין חובת רכישת ביטוח אכ"ע למי שאינו מבוטח בקרן פנסיה.

יש לכם שאלות נוספות על פנסיית החובה? היכנסו לעמוד הפנסיה.

תוספת יום חופש לעובדים עם ותק עד 4 שנים

ב-1 ביולי 2016 נכנס לתוקף החוק להוספת יום חופשה. מה המשמעות ומי ייהנה מהתוספת?

לפי החוק ובהמשך להסכם קיבוצי שהוביל יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מול המעסיקים ובשיתוף עם שר הכלכלה לשעבר, ח"כ אריה דרעי, מינימום ימי החופשה במשק בקרב עובדים בעלי ותק עד 4 שנים יועלה מ-10 ימים ל-11 יום. מדובר במהלך רחב היקף שחוץ מהתוספת בקיץ, תהיה לו פעימה נוספת בתחילת השנה הבאה וכך מינואר 2017, מכסת ימי החופשה של עובדים שהוותק שלהם הוא ארבע שנים או פחות תגדל ביום נוסף ל-12 יום בשנה.

רוצים לדעת עוד על התוספת לימי חופשה שנתית? הקישו כאן

יש לכם עוד שאלות?

נציגי חדר המצב בהסתדרות עומדים לרשותכם בקו החם שמספרו: 
1-700-700-331 או 2383*
או הקישו כאן כדי ליצור קשר באמצעות האתר