הפרס היוקרתי ניתן להסתדרות ולמשרד הפרסום באומן בר-ריבנאי בקטגוריית סרטים של גרנות – תחרות הקריאייטיב הישראלית. יניב לוי, יו"ר אגף ההסברה בהסתדרות, שהוביל את המהלך: "הזווית הקריאייטיבית עזרה לנו לעורר את השיח הציבורי בנושא, אבל ההישג האמיתי של הקמפיין הוא בשטח"
המהלך שיזמה ההסתדרות לקידום המאבק באלימות נגד נשים והנגשת קו הייעוץ של נעמת, זכה במדליית זהב בקטגוריית הסרטים של גרנות – תחרות הקריאייטיב הישראלית.
גרנות היא תחרות פרסום עצמאית שנערכת זו השנה השלישית, ובניגוד לתחרויות מקומיות אחרות – מיזם זה אינו שייך למשרדי הפרסום. כלל הזוכים בתחרות זו מדורגים על ידי צוות שיפוט עצמאי ובלתי תלוי שמורכב מנשות ואנשי קריאייטיב בכירים בענף, שבזמן התחרות לא עובדים במשרדי הפרסום. קמפיין ההסתדרות נבחר מתוך עשרות רבות של תשדירים ופרסומות שהוגשו השנה לתחרות, במגוון קטגוריות בהן: דיגיטל, מיתוג מעסיק, פרינט, חוצות, יח"צ, סרטים ועוד.
הקמפיין הזוכה, בבימויו של דובב אלפרסון, הופק על ידי משרד הפרסום באומן בר-ריבנאי, ופורסם לראשונה בשלהי נובמבר 2022, לקראת יום המאבק הבינלאומי באלימות נגד נשים. לסרטון קדם מהלך של טיזרים לא מזוהים בעיתונות המודפסת ובאתרי החדשות, שהפנה לציבור את השאלות הבאות: "ההורים שלך או אחותך?", "החברה הכי טובה שלך או דודה שלך?". התשובה לטיזרים, כאמור, נחשפה כמה ימים מאוחר יותר, בסרטון שעלה בחמש שפות שונות בערוצי הטלוויזיה הישראלים.
הצופים בסרטון המדובר רואים את המציאות דרך עיניה של אישה, כשזו סוקרת במבטה את האנשים הקרובים אליה באירוע משפחתי שגרתי. בכל פעם שמבטה עוצר על מי מהנוכחים בחדר, אנו שומעים את מחשבותיה על אותו אדם בהקשר לגידול ילדים. מבטה של האישה ומחשבותיה מופרים באחת על ידי נקישת אצבעות מול פניה, ומאחורי האצבעות נגלה פרצופו של גבר כועס שדורש את הקשב שלה. הצופים שנחשפו דרך עיניה של האישה לסיטואציה יומיומית לכאורה, נחרדים לגלות כי גיבורת הסרטון למעשה חוששת לחייה, ומתלבטת במחשבותיה בשאלה מי יגדל את ילדיה אם יקרה הגרוע מכול. "כשאת חיה במערכת יחסים אלימה, את יכולה לתכנן מי ידאג לילדים שלך ביום שאחרי, או לתכנן איך את יוצאת מזה", נאמר בסוף הסרטון תוך הפניה לקו הייעוץ של נעמת – 9201*. הקו נותן מענה אנונימי, ארצי, מקצועי ומשפטי, ומסייע לנשים במצבי משבר ובצמתים של שינוי.
יניב לוי, יו"ר אגף הסברה, דוברות ופרסום בהסתדרות, שהוביל את המהלך מסר כי: "הזווית הקריאייטיבית עזרה לנו לעורר את השיח הציבורי בנושא, אבל ההישג האמיתי של הקמפיין הוא בשטח. בעקבות הקמפיין ראינו עלייה של מאות אחוזים בפניות לקו הייעוץ של נעמת. כל פנייה כזאת היא צעד ראשון וחשוב שיכול להציל חיים. מתחילת שנת 2023 נרצחו בישראל 17 נשים על רקע מגדרי, כאשר במרבית המקרים החשוד ברצח הוא קרוב משפחה. המשמעות היא שכל עשרה ימים נרצחת כאן אישה רק בגלל היותה אישה. המציאות הקשה הזו מחייבת את כל החברה הישראלית לפעול, לעשות יותר, ולא לתת לנושא הזה לרדת מסדר היום".
לוי הוסיף: "אני גאה בכך שבשלוש השנים האחרונות ההסתדרות משקיעה משאבים ארגוניים כדי להגביר את המודעות לנושא. תודתי והערכתי ליו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, על המחויבות העמוקה והמתמשכת שלו למאבק באלימות, ועל המעורבות האישית שלו לקידום הסוגייה ברמה הלאומית. תודה גם ליו"ר נעמת, חגית פאר, ולצוותה המקצועי על שיתוף הפעולה בנושא ועל עשייה משמעותית למען נשים בכל ימות השנה".
תודות לשותפות ולשותפים של ההסתדרות בקבוצת פובליסיס ישראל ובמשרד הפרסום באומן בר-ריבנאי: