שלום לכולם ולכולן,
שמי גינת ג'מיל, מזכירת איגוד מקצועי ורכזת צרכנות במרחב רחובות של ההסתדרות. אני בת 50, נשואה, אמא ל-3 וסבתא לשתיים. נולדתי, התחנכתי וגדלתי ברחובות. מאז נישואיי אני גרה במזכרת בתיה.
חזרתי בתשובה בסוף כיתה י"ב כשהכרתי את בעלי לעתיד דוד. בשנת 1992, כשבוע לאחר שחרורי מצה"ל, התקבלתי לעבודה בוועד הפועל של ההסתדרות בתל-אביב ושובצתי בנציבות כ"א.
כעבור כארבע שנים הצטרפתי לצוות העובדים בעיר מגוריי במרחב רחובות, תחילה כמנהלת לשכת יו"ר המרחב דאז אמיר ירון, ובהמשך כמזכירת איגוד מקצועי ורכזת צרכנות במרחב.
במהלך השנים ניהלתי את מערך גמולי ההשתלמות במרחב במקומות העבודה וריכזתי את הטיפול בגמלאים. עם השנים הוכשרתי בסדרת השתלמויות בהם הכרת יסודותיו של ארגון העובדים הוותיק והגדול ביותר בארץ, קורסי גישור ויישוב סכסוכים, קורס טוענים בבתי הדין לעבודה, וצרכנות כולל טיפול והכשרת עובדים בהגשת תביעות קטנות.
באופן שוטף פעלתי לייצוג עובדים בתביעותיהם והגנתם בבית הדין לעבודה. צברתי גם ניסיון רב בתחומי עיסוקיה הרבים של ההסתדרות בכל תחומי קשת זכויות העובדים והעובדות במישור הפרטני והקיבוצי. בכך זכיתי לסייע למאות עובדים כיחידים וכקבוצות להגן על זכויותיהם.
במקביל, פעלתי לאגד עובדים כדי ליצור יחסי עבודה תקינים ושמירה על זכויותיהם ויצירת שקט תעשייתי. וכך, בהתמדה ובסיוע משפטי הבאתי במהלך השנים להתאגדותם של מקומות עבודה רבים שבהם אלפי עובדים.
לאחרונה, לאחר מו"מ עיקש וארוך עם הנהלת מפעל יקבי ברקן, הבאנו, חבריי ואני, לחתימה על הסכם קיבוצי חשוב ואני רוצה להודות לאליעזר בלו, יו"ר הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, עו"ד אריאל ברנע מהאיגוד, משה צברי יו"ר ועד עובדי יקבי ברקן ועודד עמרם, יו"ר מרחב רחובות.
אני גאה מאוד בהסכם שבזכותו קיבלו העובדים מענק חד פעמי בסך 2,400 שקל (לשנת 2021) וכן תוספות שקליות ואחוזיות לשנים 2023-2022. ההישג המשמעותי ביותר בעיניי הוא העלאת שכרם של העובדים המשתכרים שכר בסיס נמוך שיקבלו תוספת שנעה בין 450 ל-600 שקל בחודש, וכן עוד 3% לשכרם. עובדים בעלי שכר מעל 7,212 שקל יזכו בתוספת של 2%. בשנת 2023 יקבלו כלל העובדים תוספת של 1% וכן ביטוחי בריאות ושיניים על חשבון המעסיק.
אני מודה לצוות המקצועי שליווה אותי בהסתדרות וליו"ר המרחב שנתנו גיבוי מלא למאבקים שניהלתי יחד עם וועד העובדים, וכן להנהלת המפעל על הבנת הקושי של העובדים בכלל ושל עובדים החלשים בפרט. הגענו לפתרונות יצירתיים וחתימה על הסכם קיבוצי מיטיב לעובדים.
בנוסף, חלק נכבד מעבודתי כיום הוא טיפול בסייעות המועסקות במועצות המקומיות, במיוחד בתקופה מאתגרת זו, תחת המטריה של הסתדרות המעו"ף.
הזדהותי עם מעמדם של העובדים מביאה אותי לראות בעבודתי שליחות, כזו התואמת את הערכים עליהם גדלתי ואותם אני מקנה לילדיי.
אני מאמינה בגישה הרווחת כיום בהסתדרות כי העדיפות היא להידברות ומו"מ על פני שביתות ושיתוק המשק.
אסיים עם קצת רוחניות: אנו נמצאים השנה בשנת שמיטה המתקיימת אחת ל-7 שנים, והיא דורשת מהאדם לעזוב את נכסיו הגשמיים.
קיום מצוות שמיטה הוא ניסיון לא פשוט לאדם ולכן התורה מבטיחה שתי הבטחות בעניין זה: אחת לגבי שמיטת קרקע ואחת לגבי שמיטת כספים.
התורה מבטיחה לשומרי שביעית שתמנע נזק כלכלי כתוצאה מהפסקת העבודה החקלאית בשנה זו. מכיוון שבשנת שמיטה כל החובות בטלים, יש חשש שהמלווים לא ירצו להלוות לעניים ולכן מבטיחה התורה למי שילווה לעניים סמוך לשנת השמיטה שלא יחשוש, כי הקב"ה ישלם לו את שכרו.
בעזרת השם ע"י קיום מצוות וראיית האחר/החלש ועל ידי קיום מצוות עשה שבתורה נקיים את הפסוק: "ואהבת לרעך כמוך", ובכך נזכה לאחדות ולגאולה שלמה במהרה בימינו אמן!
שלכם ושלכן,
גינת
*הטור של גינת נכתב במסגרת הבלוג "מובילות לשינוי" אשר מארח מדי שבוע את מנהיגות העבודה המאורגנת בישראל. לקריאת טורים של מנהיגות נוספות, לחצו כאן
גינת ג'מיל