האזינו ל"סיפורי עובדים" - סדרת הסכתים חדשה על האירועים שעיצבו את עולם העבודה

"סיפורי עובדים": סדרת הסכתים חדשה על אירועים היסטוריים שעיצבו את עולם העבודה

ההיסטוריה של זכויות עובדים בעולם נכתבת על ידי עובדות ועובדים שהתאגדו כדי לשנות את המציאות.

מהחשיבות של זכות השביתה ועד מספר השעות שאנחנו עובדים ביום: כדי ללמוד יותר על העוצמות של עבודה מאורגנת ושל סולידריות חברתית, אנו מזמינים אתכם להאזין ל"סיפורי עובדים" - סדרת הסכתים חדשה שעוסקת באירועים היסטוריים שעיצבו את עולם העבודה. 

סדרת "סיפורי עובדים", שיזם ומוביל מנכ"ל ההסתדרות, עו"ד אופיר אלקלעי, היא פרי שיתוף הפעולה של ההסתדרות עם יובל מלחי, יוצר הפודקאסט הפופולרי "קטעים בהיסטוריה". האזנה נעימה! 

פרק פיילוט: שביתת פולמן – השביתה ששינתה הכל

סיפור על שביתה ששינתה את היחס לעובדים בארצות הברית. כיצד נראו חיי פועלים לפני כ-150 שנים, שביתת הטקסטיל הגדולה של אנגליה, אירועי הדמים של היימרקט, מקור המילה טייקון, המנהיג היהודי סמואל גומפרס, על העיר פולמן בפאתי שיקגו ועל שביתה ששינתה את ארצות הברית. 

מחקר, כתיבה ועריכה – תומר שלוש ויובל מלחי; עריכת תוכן ולשון – דינה בר מנחם; עיצוב פסקול, עריכה ומיקס – אסף רפפורט באולפני סופה סאונד; מפיק ראשי – רני שחר

פרק פיילוט בסדרת "סיפורי עובדים" - שהוקלט במסגרת שיתוף הפעולה של "קטעים" (יובל מלחי) עם ההסתדרות. להורדת הפרק לחצו כאן

פרק שני: שביתת מוכרי העיתונים הקטנים של 1899

הם היו בסך הכל ילדים וילדות שמכרו עיתונים. בעלי העיתונים לא ספרו אותם עד שהילדים החליטו שנמאס להם. סיפור על שביתת מוכרי העיתונים הקטנים בניו יורק בשנת 1899. סיפור שגם הפך למחזמר בברודווי. אז מה גורם לילדים לצאת לשביתה והאם הם יכולים לנצח את האנשים החזקים במדינה?

מחקר, כתיבה ועריכה – מיכאל אוריה ויובל מלחי; עריכת תוכן ולשון – דינה בר מנחם; עיצוב פסקול, עריכה ומיקס – אולפני סופה סאונד; ייעוץ מקצועי מטעם ההסתדרות – אסף בונדי; מפיק ראשי – רני שחר

הפרק השני בסדרת 'סיפורי עובדים', שהוקלט במסגרת שיתוף הפעולה של "קטעים" (יובל מלחי) וההסתדרות. להורדת הפרק לחצו כאן

פרק שלישי: למה אנחנו עובדים 8 שעות ביממה או ברצלונה ברצלונה…

אם הייתם נולדים במאה התשע עשרה, כמעט בכל מקום בעולם, הייתם עובדים כמעט פי שניים מהיום, 16 שעות עבודה ביממה, 6 ימים בשבוע. אמנם היו קולות בעולם המערבי שקראו להגביל את שעות העבודה אך אף מדינה לא אימצה חוק בנושא. עד שבשנת 1919 פרצה שביתה המונית בברצלונה. השביתה הובילה לשינוי דרמטי שאותו אתם מרגישים עד היום. אז מי קבע שיש לעבוד 8 שעות ביממה והאם בקרוב נעבוד רק 35 שעות בשבוע?

מחקר, כתיבה ועריכה – מיכאל אוריה ויובל מלחי; עריכת תוכן ולשון – דינה בר מנחם; עיצוב פסקול, עריכה ומיקס – אולפני סופה סאונד; ייעוץ מקצועי מטעם ההסתדרות – אסף בונדי; מפיק ראשי – רני שחר

הפרק השלישי בסדרת 'סיפורי עובדים', שהוקלט במסגרת שיתוף הפעולה של "קטעים" (יובל מלחי) וההסתדרות. להורדת הפרק לחצו כאן