הישג להסתדרות: לפי הצעת סגנית נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב, כבוד השופטת אריאלה גילצר-כץ שהתקבלה היום (ג'), הנהלת בתי המשפט תיקנה את המכרזים למזכירים המשפטיים ומחקה מהם את סמכויות העוזרים המשפטיים. מועד הגשת המועמדות למכרזים בנוסחם המתוקן הוארך. כמו כן, הוציאה הנהלת בתי המשפט הבהרה שסמכויותיו של המזכיר המשפטי לא יפגעו בתפקידו של העוזר המשפטי לשופט.
הדיון נערך בעקבות בקשה לצו מניעה שהגיש שלשום איגוד המשפטנים בהסתדרות נגד הפגיעה במעמד העוזרים המשפטיים לשופטים, וזאת במסגרת מכרזים של הנהלת בתי המשפט למינוי מזכירים משפטיים בחוזים אישיים לפי תקנות סדר הדין החדשות.
בבקשה נכתב כי "באמתלה של הוצאת מכרזים ל'תפקיד חדש' של 'מזכיר משפטי', מבקשת הנהלת בתי המשפט לקצץ בסמכויות של העוזרים המשפטיים". לטענת ההסתדרות, "הצעדים הללו של הנהלת בתי המשפט מהווים ניסיון לחתור תחת ההסכם הקיבוצי (שנחתם ב-2018) והעבודה המאורגנת, וזאת על ידי יצירת תפקיד חדש בחוזה אישי עם סמכויות הנתונות כיום לעוזרים המשפטיים".
בשבוע שעבר שלח יו"ר איגוד המשפטנים עו"ד יצחק (יצי) גורדון מכתב להנהלת בתי המשפט ובו העלה את הדרישה לחדול מהפגיעה במעמד העוזרים המשפטיים לשופטים, אך לא קיבל מענה. רק במהלך הדיון בבית הדין בעניין הבקשה לצו מניעה הועברה לראשונה תשובת הנהלת בתי המשפט למכתב.
את איגוד המשפטנים ייצגו בבקשה עו"ד מירי מלכי ועו"ד ורד (ויוי) ויץ מהלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות.
יו"ר איגוד המשפטנים עו"ד יצחק (יצי) גורדון: "אנו שמחים שבית הדין קיבל את עמדתנו והבין את הפגיעה של הנהלת בתי המשפט בעוזרים המשפטיים במסגרת המכרזים לתפקיד המזכיר המשפטי לפי תקנות סד"א החדשות. איגוד המשפטנים וועד העוזרים המשפטיים ימשיכו לעמוד על המשמר ולהגן על זכויות העוזרים המשפטיים ומעמדם, וייאבקו גם בעתיד נגד כל צעד חד-צדדי שתנקוט ההנהלה".