ללא אישור פתרון הביניים למשבר האמוניה - ההסתדרות תנקוט בצעדים ארגוניים בשיתוף עם ערי הדרום

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן: "ללא אימוץ מיידי של פתרון הביניים שמונח כבר על שולחן הממשלה ומייצר את האיזונים הדרושים, הדרום ניצב בפני משבר עמוק ואנו לא ניתן לזה לקרות" *** בתכנית: צעדי סולידריות ופעילויות מחאה בהיקף נרחב ***  ראש עיריית דימונה ויושב ראש פורום ערי הפיתוח והפריפריה במרכז השלטון המקומי, בני ביטון: "הפתרון נמצא בידיהם של חברי הממשלה והם חייבים לנהוג באחריות" *** ראש המועצה המקומית ירוחם, מיכאל ביטון: "אם מדינת ישראל לא תקבל את החלופה שמבטיחה את פרנסתם של העובדים ומגנה על התעשייה המשגשגת בנגב, יהיו לכך השלכות קשות מאוד".

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, קרא היום שוב לחברי הממשלה לאשר את החלופה המוצעת על ידי המשרד להגנת הסביבה, לפתרון משבר האמוניה. ניסנקורן אמר כי: "ללא אימוץ מיידי של פתרון הביניים שמונח כבר על שולחן הממשלה ומייצר את האיזונים הדרושים, הדרום ניצב בפני משבר עמוק ואנו לא ניתן לזה לקרות. הממשלה חייבת לקבל החלטה אמיצה שלא רק תציל את התעשייה המקומית, אלא תאפשר למקבלי ההחלטות להסתכל בעיני תושבי הנגב ולהגיד שהם עשו את כל מה שנדרש על מנת להציל את מקור פרנסתם. המאבק כאן הוא מאבק על הבית ועל הפנים החברתיות של מדינת ישראל ואנו לא נרפה עד שלא תגיע בשורה אמיתית".

יו"ר ההסתדרות ניסנקורן הדגיש כי: "במידה והפתרון שמונח על שולחן הממשלה לא יאושר, ההסתדרות לא תעמוד מנגד נוכח הפגיעה החמורה בתעשייה המקומית והפקרת רבבות העובדים. אנו נצא למאבק חריף בשיתוף עם ערי הדרום, תוך קיום צעדים ארגוניים ופעילויות מחאה בהיקף נרחב". 

ראש עיריית דימונה ויושב ראש פורום ערי הפיתוח והפריפריה במרכז השלטון המקומי, בני ביטון, הצטרף לדברי יו"ר ההסתדרות וציין כי: "80% מעובדי חיפה כימיקלים הם הורים לילדים קטנים מתחת לגיל 18 וכשליש מהעובדים עברו כבר את גיל 50. עבור עובדים אלו חיפה כימיקלים היא יותר ממקום עבודה – מדובר בכל עולמם. אי אפשר להפקיר את העובדים הללו על משפחותיהם, תוך חיסול תעשייה שלמה בישראל. מדובר בסכנה חברתית עם תרחיש אכזרי ובלתי נתפס. חשוב להזכיר כי הפתרון למשבר הזה נמצא בידיהם של חברי הממשלה והם חייבים לנהוג באחריות".

ראש המועצה המקומית ירוחם, מיכאל ביטון, אמר היום כי: "מפעל חיפה כימיקלים הוא אחד המפעלים והמעסיקים החשובים בנגב. ללא פתרון למשבר - אנו מדברים על אובדן הכנסה מיידי של כ-5,000 עובדים והנפת חרב הפיטורים מעל ראשיהם של למעלה מ-10,000 עובדים נוספים המשתייכים למעגל השני. קידום הבטיחות הוא נושא חשוב אבל אי אפשר לפתור בעיה אחת באמצעות יצירת בעיה אחרת – כך עושים ברכה לבטלה. קיים כבר פתרון ביניים ואם מדינת ישראל לא תקבל את החלופה שמבטיחה את פרנסתם של העובדים ומגנה על התעשייה המשגשגת בנגב, יהיו לכך השלכות קשות מאוד".