סיכום דרמטי בין יו"ר ההסתדרות לבין יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים: פנסיית החובה תגדל

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים שרגא ברוש הודיעו היום (ג') בוועדת הכספים של הכנסת על הסכמות שיעלו את שיעור ההפרשות לפנסיה באחוז (חצי אחוז על חשבון המעסיק וחצי על חשבון העובד) ויגדילו באופן משמעותי את החסכון שנצבר לעובדים לעת הפרישה **** 

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן: "זהו תיקון היסטורי להסכם פנסיית החובה וצעד חשוב לשיפור הבטחון הכלכלי של אזרחי ישראל" *** יו״ר נשיאות הארגונים העסקיים שרגא ברוש: ״אני שמח שהגדלנו את החסכון הפנסיוני של העובדים בישראל ובכך גם מנענו תוספת עלויות כבדה למעסיקים״ 

שיעור ההפרשות לפנסיה יועלה באחוז, כך הודיעו היום אבי ניסנקורן, יו"ר ההסתדרות, ושרגא ברוש, יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים, במהלך דיון בוועדת הכספים בכנסת. במהלך הדיון הצדדים חתמו על הסכם קיבוצי שיגדיל את ההפרשות לביטוח הפנסיוני במשק כבר בשנה הקרובה, ויוביל להגדלת הסכום שנצבר לעובדים עד הפרישה באלפי שקלים.

בהתאם להבנות החדשות בין ההסתדרות לבין נשיאות הארגוניים העסקיים, יוגדלו תשלומי המעסיק לקרן הפנסיה מ-6% ל-6.5% מהכנסתו הקובעת של העובד. שיעור הפרשות העובד לפנסיה יעלה גם כן בחצי אחוז מ-5.5% ל-6%. בסך הכול שיעור ההפרשות לרכיב התגמולים יגדל באחוז שלם, ושיעור ההפרשות הכולל (עם רכיב הפיצויים) יעלה מ-17.5% ל-18.5%. צעד זה יתבטא בהגדלת הסכום הנצבר לטובתו של העובד בגיל פרישה בלמעלה מ-5%. המהלך יושלם תוך פחות משנה בשתי פעימות: בחודש יולי הקרוב שיעור ההפרשות יועלה בחצי אחוז וב-1.1.2017 יועלה בחצי אחוז נוסף.  

יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, אמר: "היום עשינו צעד חשוב כדי לשפר את הביטחון הכלכלי ולהבטיח קיום בכבוד לכל אזרחי ישראל, גם לאחר גיל הפרישה. המהלך הוא למעשה תיקון היסטורי להסכם פנסיית החובה והוא יסייע להגדיל את החסכון בקרנות הפנסיה באלפי שקלים לכל עובד. אני מודה לשרגא ברוש על שיתוף הפעולה בגיבוש ההסכם, ותודה גם ליו"ר הוועדה ח"כ משה גפני ולח"כ מיקי זוהר על תרומתם למהלך". 

יו"ר נשיאות הארגונים העסקיים ונשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, הוסיף: "אני שמח שהגדלנו את החסכון הפנסיוני של העובדים בישראל ובכך גם מנענו תוספת עלויות כבדה כתוצאה מחקיקה בלתי אחראית של הממשלה. יש גבול ליכולת המגזר העסקי להכיל התייקרויות בעלות ההעסקה והגענו לגבול הזה. המשך המגמה המסוכנת של מתן הטבות לא אחראית בחקיקה יביא לירידה ביכולת המגזר העסקי לייצר מקומות תעסוקה חדשים, לפגיעה בצמיחה ולגידול חד באבטלה בשנים הקרובות".